חנות נשק » מדיניות פרטיות
במהלך בניית האתר חדש ושווה לעסק שלך נדרשת תשומת לב להיבטים רבים.
העיצוב הוויזואלי, כתיבת תוכן מושך, יצירת אלמנטים אינטראקטיביים ושימת לב לחוויית המשתמש הן רק חלק קטן מכל המאמצים שעלינו להקדיש כדי ליצור אתר ידידותי למשתמש, מזמין ונוח לקידום בכל אפיקי השיווק הדיגיטליים. אנו נוטים לשכוח לא פעם, כמו במקרים רבים אחרים בחיים, את האותיות הקטנות. האם כבר יצא לך לחשוב כיצד לנסח את תקנון האתר שלך? אילו תנאים והגבלות חלים עליו?
פעמים רבות לקוחות עסקיים נוטים להקל בחשיבותה של מדיניות פרטיות ותקנון רשמיים באתר וחושבים לעצמם כי ממילא איש אינו קורא אותם. עם זאת, חשוב לזכור כי על אף שאין דרישה חוקית לציין תקנון אתר (לעומת מדיניות פרטיות) הדבר מספק יתרונות רבים לאתרים עסקיים.
כאשר קיים תקנון מסודר וברור, באפשרותך לתחום את גבולות האחריות של האתר שלך, התנהגות הגולשים בו ודיוק התוכן המופיע בו. הצהרה קצרה ופשוטה כי האתר אינו אחראי להצהרות צדדים שלישיים וכי לא יישא בכל חבות על נזקים שנגרמו בשל שימוש במידע המופיע באתר יכולים להגן עליך מפני תביעות משפטיות מיותרות ומתסכלות.
תקנון אתר המנוסח על ידי גורמים המתמחים בכך, יגדיר למשתמשים גם אילו חוקים חלים על אתר זה – בין אם מדובר על חוקי המדינה, תקנות רשויות שונות וכמובן, חוקי הגנת הפרטיות.
החוק הישראלי ותקנות ה-GDPR של האיחוד האירופי דורשים לציין מדיניות פרטיות ברורה של האתר ולתאר בפני המשתמשים אילו פרטים נשמרים אודותיהם ואיזה שימוש נעשה בהם, לאיזו תקופה ובאילו אמצעים יישמרו. היעדרה של מדיניות פרטיות באתר שלך עשויה לחשוף אותך לקנסות כבדים.
תוכל להוריד את התקנון והמדיניות פרטיות שהכנו עבורך (על אחריותך בלבד – תמיד מומלץ להתיעץ עם עורך דין):
ברוכים הבאים ל…. (להלן: “האתר”). האתר מופעל ע”י …. (ע.מ: ……) (להלן: “הנהלת האתר” או “החברה”).
האתר משמש כ… \ אתר סחר אלקטרוני אשר מציע, (בין היתר) למכירה מוצרים שונים (להלן: “המוצרים”).
המזמין רשאי לבטל את העסקה בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן והתקנות שהותקנו על פיו. מבלי לגרוע מהאמור: